Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Introducere conturi


INTRODUCERE CONTURI: prin crearea unei noi societati, automat pentru societatea respectiva este creat si planul de conturi general flexibil, detaliat pe mai multe nivele elaborat de Ministerul Finantelor, cu care lucreaza toate societatile comerciale.

Exista si situatii cand societatea dumneavostra necesita lucrul si cu alte conturi care nu sunt incarcate automat odata cu deschiderea societatii, si atunci aveti posibiliatea crearii lor. Din meniul CONTA GENERALA/CONTURI/INTRODUCERE CONTURI, suntem pozitionati in macheta de gestiune conturi in care putem adauga, modifica sau sterge un simbol impreuna cu explicatia unui cont.


Tot aici, avem posibilitatea de a dauga, modifica sau sterge conturi analitice ale unui cont sintetic pe care il dorim, prin tastarea simbolului contului sintetic in caseta libera din stinga sus a machetei, apoi accesarea butonului "Gestiune conturi analitice la contul sintetic selectat", fiind timisi in macheta de gestiune a analiticelor sinteticului selectat. Aici avem posibilitatea sortarii analiticelor dupa cont sau in ordine alfabetica , accesand butoanele respective sau tastele "F8" si "F9".

Butonul Adauga sintetice din analitice se foloseste in cazul in care exista operatiuni in Miscari pe conturi care nu exista in planul de conturi, aceasta operatiune scanand conturile si adaugand pe cele care lipsesc la nivel de analitic. De obicei acest caz apare la transferarea datelor pe alt program sau la transferarea planului de conturi de pe local pe general sau invers (vezi Conta generala > Configurare > Setari locale).


Dupa efectuarea tuturor operatiunilor dorite, se iese cu ajutorul butonului "Renunt" sau Alt/R.