Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Corectare achitari facturi

Corectare achitari facturi se utilizeaza pentru efectuarea de corectii in evidenta facturiera. Macheta este compusa din doua parti, Facturi descarcate si Avansuri de la terti.

 

  • Facturi descarcate afiseaza facturile clientilor si furnizorilor data emiterii, numarul factura si documentul de descarcare (incasari sau plati). Factura poate fi descarcata si printr-un avans inregsitrat anterior din "Avansuri de la terti". Daca factura a fost descarcata printr-un avans ea va aparea pe fond alb pentru a fi scoasa in evidenta. Butonul "Sterge achitare" devine activ doar pe facturile care au fost repartizate unui avans (cele pe fond alb) si va sterge legatura intre avans tert si factura tertului.


     
  • Avansuri de la terti sunt incasari de la clienti si plati catre furnizori care la data inregistrarii lor in contabilitate nu au corespondent in evidenta facturiera. Altfel spus in evidenta facturiera nu sunt emise facturile pentru care se inregistreaza contabil incasarile sau platile. Ele se pastreaza in evidenta facturiera pana la data cand se vor face corectiile. Acestea se fac din "Avansuri de la terti", fie prin dublu clic pe factura care se corecteaza (se atribuie unei facturi), fie prin butonul "Modifica avans". Butonul "Corelare achitari" verifica existenta facturilor inregistrate in evidenta facturiera in tabela de la facturi descarcate. Exista posibilitatea ca facturile sa fi fost sterse dupa ce au fost inregistrate in contabilitate sau in gestiune si ele sa fi ramas in evidenta facturiera. Evidenta facturiera este o evidenta paralela contabilitatii si gestiunii, de aceea acest buton corecteaza facturile care nu mai exista. Butonul "Refac din conta" reface evidenta facturiera din inregistrarile contabile. Diferenta intre achitarile din evidenta contabila si achitarile din evidenta facturiera se vor trece pe avansuri terti, ulterior fiind necesara cu ajutorul butonului "Modificare" selectarea unei facturi.