Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Balanta cantitativa

   Se utilizeaza in cazul in care se tine evidenta cantitativa direct pe un cont sintetic. (vezi Nomenclatoare > Definire sintetice cantitative). De asemenea, pentru a functiona balanta cantitativa trebuie bifata din configurare "Camp cantitate (vezi Configurare > Parametri societate). In cazul in care programul gaseste analitice pentru care nu sunt create sintetice, se va afisa un mesaj de eroare cu aceste conturi enumerate. Pentru rezolvarea acestei probleme trebuie din Conta generala > Conturi > Introducere conturi accesat butonul "Adauga sintetice din analitice" care va adauga conturile sintetice lipsa.   Lista poate avea urmatoarele optiuni:
 

  • Alegere cont, permite afisarea balantei cantitative fie pentru toate conturile cantitative definite ("Toate sinteticele" - selectat implicit), fie pentru un singur cont prin alegerea optiunii "Alege cont si specificarea acestuia in casuta alaturata.
  • Analiticele in ordine alfabetica: implicit este "Nu" iar prin apasarea butonului "Da" se va genera lista in ordine alfabetica dupa denumirea conturilor analitice. Daca este selectat nu analiticele vor fi ordonate in functie de numarul analiticului.
  • Solduri zero se reduc la o singura pozitie: implicit este "Nu", iar prin apasarea butonului "Da" conturile analitice cu sold zero sunt cumulate pe un singur rind.
  • Numar de zecimale la pret (implicit setat la 2) stabileste numarul de zecimale la care se vor rotunji sumele afisate in balanta cantitativa.
   Pentru listarea unor luni in afara celor din anii curenti se utilizeaza submeniul "Din arhiva". Din arhiva se inteleg lunile pentru care s-a efectuat tranzitare date. Lunile pentru care s-a dat tranzitare date nu mai sunt disponibile pentru modificare dar sunt disponibile pentru listare.
   Bifarea optiunii "Conturi extrabilantiere" va lista balanta conturilor extrabilantiere (conturile din clasa 8 si 9).