Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Balanta cheltuieli avans


Balanta cheltuieli avans se utilizeaza in cazul in care sunt inregistrate cheltuieli in avans care trebuiesc repartizate pe o anumita perioada (pentru inregistrare lunara prin Note automate vezi Conta generala > Note automate).

In campul La data se introduce data la care se doreste obtinerea situatiei. Raportul se utilizeaza pentru urmarirea repartizarii chetuielilor inregistrate in avans, putandu-se opta pentru tipul ordonarii din caseta "Ordonare" - Alfabetic dupa explicatii - selectata implicit - sau cronologic dupa data inregistrarii, sau din caseta "Afisare" se poate face filtrarea notelor, pentru a afisa doar notele active (Doar notele active). Implicit este selectata afisarea tuturor notelor.

Grup document pentru repartizarile manuale ce vor fi luate in balanta poate filtra notele contabile automate dupa grupul de document selectat, dar numai daca este selectat, iar Verificari verifica corelatiile intre contul 471 din balanta, inregistrarile facute si cele ramase de facut (soldul) si mantioneaza propuneri pentru rezolvarea necorelatiilor, astfel: se adauga o coloana in lista denumita Verificari in care se mentioneaza unul din urmatoarele cazuri ale notelor automate, *1 = Terminate de Repartizat in lunile precedente dar au sold pe 471...Ar trebui facuta nota contabila; *2 = Inregistrari in contabilitate pe debit 471 care nu se regasesc la note automate si nu vor fi repartizate automat; *3 = Analitice ale lui 471 care se regasesc de mai multe ori la note automate. => Mai multe note automate fac descarcari pe acelasi analitic al lui 471.NOTA!!! Pentru efectuarea corecta a verificarilor conturile utilizate in note automate si care se doreste sa se urmareasca cu ajutorul acestei liste trebuie definite la Conta generala > Nomenclatoare > Definire sintetice cu note automate.