Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Declaratia 394(2012)

Se poate genera si semna electronic pentru a putea fi depusa la organele fiscale abilitate.
Pentru vizualizarea raportului se pot configura urmatoarele optiuni:

  •  Iau valutare la sinteticele: permite stabilirea si a altor sintetice care trebuie preluate in declaratie;
  • Achizitiile cu taxare inversa apar si la livrari

Dupa setarea optiunilor dorite, pentru obtinerea raportului se apasa butonul Genereaza; Se va deschide o fereastra care permite salvarea declarati in format ".xml".

  • Se va afisa tabela cu toate codurile unice de identificare gasite in bazele de date, de unde se pot elimina din lista terti, prin debifarea lor din tabela. Exista de asemenea si optiunea "Deselecteaza terti cu codifscal=13 caractere si incep cu caracter<>0" care va elimina automat din lista tertii care au cod numeric personal la codul de identificare fiscala. Butonul Deselecteaza terti cu atributul fiscal <> RO are ca efect deselectarea tertilor cu atributul fiscal diferit de RO, iar Deselecteaza terti cu cod fiscal incorect va deselecta tertii care nu indeplinesc algoritmul de verificare stabilit de ministerul finantelor. upa efectuarea acestor operatiuni pentru a continua se apasa butonul "Confirma". Daca se identifica coduri de identificare fiscala care nu sunt corecte programul va afisa un mesaj in acest sens si va genera fisierul cu denumirea de forma "terti_CF" unde CF este codul fiscal al unitatii pentru care se genereaza raportul, fisier care va contine toate codurile de identificare fiscala.

Daca fisierul xml este corect vor aparea 2  intrebari " Doriti sa generati fisierul pdf?" si respectiv "Veti semna digital fisierul pdf?". Prin apasarea obtiunii DA se va putea semna electronic declaratia.

 

declaratia 394fisier xml

 

         generare pdf