Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Declaratia 394


Declaratia 394: declaratia semestriala privind facturile tertilor se poate genera atat pe suport de hartie cat si in format electronic pentru depunerea ei la organele fiscale abilitate cu ajutorul acestei optiuni.

Dupa selectarea anului pe care se doreste generarea declaratiei, este necesar specificarea semestrului aferent anului in partea dreapta sus a machetei. Se mai poate bifa optiunea de "Cumulez serie,nr.doc si data contabila" care va aduna pe tert si alte inregistrari pe acelasi numar de document, serie si data contabila pentru a inscrie baza corect (acolo unde este cazul), iar "Apare 4426-4427" va include si operatiile cu taxare inversa (autofacturare).

Optiunea scriu pe disk care este selectata implicit cand se intra in lista se poate debifa cand se doreste doar consultarea listei, caz in care nu se mai genereaza fisierul declaratiei. Acest fisier se genereaza in doua modalitati (din grupul de optiuni imediat urmator), "Pt. trimitere" caz in care pentru a verifica fisierul prin aplicatia pusa la dispozitia contribuabililor de catre Ministerul Finantelor se copiaza in directorul specificat (implicit C:Program FilesD394394_UF); "Pt. prelucrare" genereaza fiserul care se va copia in directorul specificat(implicit C:Program FilesD394394). ATENTIE!!! fiserul care se va copia in directoarele mentionate pentru verificare se va genera de program in calea aleasa, fie din butonul fie se completeaza manual in campul alaturat. Optiunea Total rulaje este disponibila numai daca este selectata varianta pentru trimitere si va genera fisierul declaratiei in formatul de prelucrare dar pe total rulaje si nedetaliat pentru cazul in care pe langa datele din program este necesara adaugarea si a altor facturi din aplicatia distribuit de ministerul finantelor pentru intocmirea declaratiei.La apasarea butonului "Genereaza" se va afisa tabela cu toate codurile unice de identificare gasite in bazele de date, de unde se pot elimina din lista terti, prin debifarea lor din tabela. Exista de asemenea si optiunea "Deselecteaza terti cu codifscal=13 caractere si incep cu caracter<>0" care va elimina automat din lista tertii care au cod numeric personal la codul de identificare fiscala. Butonul Deselecteaza terti cu atributul fiscal <> RO are ca efect deselectarea tertilor cu atributul fiscal diferit de RO, iar Deselecteaza terti cu cod fiscal incorect va deselecta tertii care nu indeplinesc algoritmul de verificare stabilit de ministerul finantelor.

Dupa efectuarea acestor operatiuni pentru a continua se apasa butonul "Confirma". Daca se identifica coduri de identificare fiscala care nu sunt corecte programul va afisa un mesaj in acest sens si va genera fisierul cu denumirea de forma "terti_CF" unde CF este codul fiscal al unitatii pentru care se genereaza raportul, fisier care va contine toate codurile de identificare fiscala, iar calea fisierului va fi aceeasi cu cea care a fost specificata pentru fisierul declaratiei.