Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Situatie depasire scadente
   Situatie depasire scadente: obtine situatia facturilor tertilor pentru care s-a depasit termenul de scadenta, numarul de zile care au depasit fiecare factura si suma cumulata a acestora.Acest raport functioneaza numai daca se utilizeaza evidenta facturiera (vezi Conta generala > Configurare > Evidenta facturiera).

   Se selecteaza tipul tertului pentru care se doreste sa se ruleze raportul, dupa care se poate opta din caseta urmatoare la obtinerea listei pentru toti tertii (clienti sau furnizori) in optiunea Toti clientii - selectata implicit, pentru un client anume prin bifarea optiunii "Alege client" si selectarea acestuia din combo. Daca se selecteaza cu subterti exista posibilitatea selectarii unui singur subtert din optiunea Alege subtert.

   Optiunea Totaluri: va avea ca efect afisarea sumelor tertilor pe total, fara a mai fi impartite pe intervale de scadenta; Ignor sume mai mici de: se stabileste limita sub care nu se vor afisa sumele in raport.

   In partea dreapta sus din campul "Facturi scadente la data:" se poate introduce data pana la care se calculeaza zilele de depasire. Programul selecteaza implicit sistemului de operare ca data scadenta. Din butoanele "Adaugare" si "Stergere" se pot adauga intervale de depasire care se vor adauga ca si coloana la generarea raportului. De exemplu prin apasarea butonului "Adaugare" se va adauga un rand in tabela alaturata in care se poate introduce limita minima si maxima a zilelor de depasire a scadentei. Astfel pentru un interval 0 - 30 se va adauga o coloana in raport in care se vor introduce sumele aferente facturilor pentru care exista o depasire a scadentei mai mica de 30 de zile. Restul sumelor vor fi trecute in coloana Z.INT.