Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Jurnalul contabil

   JURNAL CONTABIL genereaza jurnalul notelor contabile dintr-o anumita luna contabila (optiunea din anii curenti sau din arhiva - vezi Liste perioada de listare), cu posibilitatea de a modifica perioada din luna selectata, modificand datele din campurile intervalului calendaristic din partea de sus a machetei.
   "FILTRE" cu ajutorul acestei optiuni se poate genera un jurnal care va contine numai inregistrarile contabile care indeplinesc conditia de filtrare.
Prin apasarea butonului "Adauga" (in partea stanga jos), se da un nume unei machete filtru, precum si conditia de filtrare (inregistrarile contabile care se doresc a fi selectate si afisate). Se salveaza prin apasarea butonului "Salvare" sau nu "Renunta". Raport/renunta: vezi obiectul Liste/Raport. Bifarea optiunii "Perechi in acelasi document" va avea ca efect afisarea inregistrarilor contabile care au acelasi numar de document. Daca exista inregistrari (din cele specificate in filtru), care nu au acelasi numar de document, acestea nu vor fi afisate.   Dupa salvarea filtrului acesta va fi disponibil in caseta de selectie, de unde se poate selecta un singur filtru, sau se poate selecta una din optiunile "Toate filtrele" - activeaza toate filtrele afisand inregistrarile care indeplinesc conditiile fiecarui filtru in parte, "Restul contarilor" - afiseaza inregistrarile care NU indeplinesc conditiile tuturor filtrelor sau filtrul "Toate contarile" (este selectat implicit la deschiderea listei) care va afisa toate contarile efectuate in luna selectata, fara nici o alta conditie. La selectarea unui filtru va deveni activa optiunea "Apar stornarile pe sens invers", care daca se selecteaza va afisa si contarile specificate in filtru stornate (cu minus).
   Se mai pot bifa optiunile:

  • Totaluri pe tipuri de documente - Daca exista mai mult de 1 inregistrare pe acelasi numar de document, aceasta optiune creaza un rand in lista in care se trece totalul pe numar de document.
  • Nota contabila finala - Adauga la sfarsitul raportului T-ul conturilor din inregistrarile lunii.
  • Apare denumire conturilor pe ecran - Adauga in raport coloane pentru denumirea contului debitor si denumirea contului creditor.
  • Apar extrabilantiere - Adauga in raport si inregistrarile extrabilantiere (conturi clasa 8).
   Filtru dupa gruparea de documente, se pot selecta grupurile de documente grupate in Note contabile (vezi Conta generala > Nomenclatoare > Nomenclator grupari NC), raportul afisand doar documentele grupate in nota contabila selectata.
   In stanga jos caseta "Cu paginatie de INDOSARIERE" are doua optiuni selectabile: NU - optiune selectata implicit, incepe numerotarea paginilor din raport la listare cu numarul 1; DA - optiune selectabila prin care se poate specifica numarul de la care se incepe numerotarea paginilor raportului.