Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Jurnalul operatiunilor unui cont

   Jurnalul operatiunilor unui cont: este similar cu lista Jurnal furnizori materiale cu diferenta ca '"Jurnalul operatiunilor unui cont includ toate inregistrarile dintr-un document al furnizorilor. De ex daca la un numar de document exista inregistrari ale contului 401 atat pe debit cat si pe credit se va afisa si contul corespondent al contului opus sensului ales, adica daca se alege debitul contului 401 se va afisa la acelasi numar de document si operatiile care contin creditul acestuia.

   Jurnal furnizori materiale se utilizeaza pentru urmarirea inregistrarilor prin debitul sau creditul contului specificat (implicit este selectat 401 - Furnizori).

   Se incepe prin selectarea lunii pe care se doreste listarea (pentru controalele listei vezi Liste) dupa care din casutele "De la data" "la data" se poate restrange aria de cautare prin specificarea unui interval mai mic de timp, sau se poate lasa perioada integrala. Filtrarea suplimentara a documentelor se poate face dupa Tip document (vezi Conta generala > Nomenclatoare > Definire tip document) sau dupa Grup document (vezi Conta generala > Nomenclatoare > Nomenclator grupari NC) din optiunile. In campul Cont se specifica contul pe care se doreste listarea raportului, precum si specificarea sensului acestuia din butoanele "Debit" si "Credit".
   Optiunea "Totaluri pe zi" are ca efect aparitia in lista a totalurilor pe fiecare zi pe care exista operatiuni, iar optiunea "Apar analitice" are ca efect defalcarea pe analitice a conturilor corespondente ale contului selectat in campul "Contul".

   Din caseta "Ordonare" se poate specifica ordinea in care va fi afisata lista:

  • Analitic - va ordona raportul dupa denumirea analiticului contului specificat (implicit ales 401, va ordona dupa denumirea furnizorilor);
  • Data - va ordona operatiile din raport dupa data inregistrarilor;
  • Fara ordine - nu se va efectua nici o ordonare a operatiunilor ele aparand exact in ordinea in care au fost introduse.