Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Jurnalul vanzari cumparari totaluri

   Genereaza jurnalele de vanzari/cumparari in functie de optiunea aleasa (butonul "Cumparari" sau "Vanzari").

   Cont TVA permite generarea listei in functie de contul analitic selectat (daca se lucreaza cu dezvoltarea in analitice a conturilor de TVA deductibila si colectata). Toleranta reprezinta un interval de abatere, in verificarea T.V.A., pentru semnalarea documentelor in care valoarea T.V.A.-ului nu corespunde cu baza de calcul a T.V.A.-ului inmultita cu cota de T.V.A. corespunzatoare din documentul respectiv.
   De asemenea, daca se doreste generarea jurnalului de vanzari sau cumparari pe o perioada mai mare de o luna (trimestru, semestru, anual, sau pe orice alta perioada) se apasa butonul "Totaluri anuale" si se completeaza in campurile "De la data" si "la data" cu intervalul de timp pe care se doreste listarea jurnalului de vanzari sau cumparari.   Integral genereaza lista cu totaluri la nivelul unei luni contabile, respectiv Subtotaluri-genereaza lista cu totaluri partiale la nivelul fiecarei zile in care sunt inregistrate documente cu operatiuni generatoare de TVA, precum si Totalul general la nivelul lunii. Cu paginatie de INDOSARIERE: implicit "NU" jurnalul generat va incepe in fiecare luna cu numarul de pagina 1. Selectand optiunea "DA", numerotarea paginilor jurnalelor va incepe cu numarul specificat in caseta. Pagina de inceput (se poate crea astfel un registru jurnal cu numerotarea continua a paginilor de la o luna la alta).

  • Daca nu e tert ia explicatia din miscari se utilizeaza pentru inregistrarile ale caror conturi corespondente nu se refera la un tert definit (401 sau 4111 fara analitic), caz in care daca este bifata optiunea, in locul denumirii tertului se va afisa explicatia inregistrarii (din miscari);
  • Numai facturi venite din modulul de gestiune face filtrarea inregistrarilor afisate in raport, aparand doar cele introduse prin modulul de gestiune daca se bifeaza aceasta optiune;
  • Nu calculeaza baza la dvi pentru inregistrarile pentru care nu se gaseste baza TVA-ului (de exemplu la Declaratii vamale de import), se calculeaza automat baza aferenta sumei identificate. Daca nu se doreste calculul bazei TVA pentru acest tip de operatii se bifeaza aceasta optiune. NOTA! Aceasta optiune este disponibila doar la jurnalul de cumparari.
   La selectarea jurnalului de vanzari sau de cumparari se selecteaza implicit contul de TVA (4426 sau 4427) in campul "Cont TVA". Daca exista analitice se poate lista jurnalul doar pe unul dintre analitice specificand analiticul.
   La rularea jurnalului, daca se vor gasi conturi pentru care nu se vor gasi corespondenti in terti acestea se vor afisa in fereastra "Mesaj eroare!", avand doar rol de atentionare, si se poate continua prin apasarea butonului "DA" la intrebarea "Cream jurnal". Fereastra "Documente cu BazaTVA incorect introdusa" permite utilizatorului sa identifice si/sau sa modifice inregistrarile pentru care exista diferente intre baza inmultita cu procentul de TVA si suma TVA.