Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Note contabile automate

 

   Notele contabile automate sunt note care odata introduse se vor genera luna de luna in miscari. Se pot inregistra operatiile care apar lunar pe o perioada mare de timp cum ar fi cheltuieli in avans de repartizat pe luni, plati de telefoane etc. Modul de utilizare este acelasi cu cel al conturilor pereche. Pentru a adauga o nota contabila se apasa butonul "Adauga" se adauga toate datele notei (data, document, conturi si explicatie) dupa care se apasa butonul "Salvare".   Cu ajutorul campului Cauta in EXPL. se poate face atat cautarea cit si filtrearea in notele contabile automate a inregistrarilor, functie de explicatia acestora. La introducerea unei litere in camp programul pozitioneaza automat cursorul pe prima inregistrare care contine in explicatie litera sau grupul de litere introdus. Prin apasarea butonului Filtreaza vor ramane in tabela decat inregistrarile care indeplinesc criteriul de cautare introdus in campul Cauta in EXPL.. Pentru revenire (afisarea tuturor inregistrarilor) se apasa butonul Toate, buton implicit selectat la deschiderea machetei.

   In casutele Perioada se introduce perioada pe care se vor genera notele contabile automate, ca interval, sau prin completarea in casuta Nr. luni a numarului de luni pe care se vor repartiza. Sold initial se introduce in cazul in care se porneste cu un sold diferit de 0 la urmarire cheltuieli in avans, camp care se utilizeaza in Balanta cheltuielilor in avans.
   In cazul in care, la inregistrarea notelor automate se utilizeaza un cont in valuta, se vor activa si campurile Suma in valuta si Curs, de asemenea daca se utilizeaza un sintetic cantitativ se vor activa si campurile Pret unitar si Cantitate.    Odata salvata o nota ea va putea fi generata din inchidere, in fiecare luna. Notele se pot modifica sau sterge daca apar modificari. Transferul din note automate in note contabile se face prin inchideri > Note contabile automate.

   Daca este nevoie de urmarirea cheltuielilor in avans (471) si repartizarea lor prin Note contabile automate ele se pot urmari prin Conta generala > Liste > Diverse > Balanta cheltuielilor in avans.