Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Configurarea maketelor generale


Cu ajutorul mouse-ului se selecteaza macheta cu care se doreste sa se lucreze apoi se apasa butonul "Aleg Macheta" permitand intrarea intr-o fereastra de culegere a datelor din documentele primare. Pentru adaugarea unei machete dedicate se foloseste butonul "Adaugare" care va deschide o fereastra Vrajitorul de machete" care prezinta patru subferestre de programare: Contari, Necunoscute, Caracteristici, Sfirsit.

























Fereastra contari permite crearea perechilor de contare prin accesarea butonului "Adauga" apoi introducem contul debitor si contul creditor precum si explicatia contarii respective. Pentru urmatoarea contare apasam acelasi buton "Adauga" si repetam pana la terminarea tuturor contarilor necesare acestui tip de machete. De mentionat ca se poate modifica unul dintre conturi sau explicatia contarii respective prin accesarea butonului "Modifica", sau se poate sterge o contare prin apasarea butonului "Sterge".



In fereastra "Necunoscute" se introduc intrebarile privind variabilele care se vor afisa in macheta. Pentru fiecare intrebare introdusa se va defini si o variabila (A, B, etc.) care va fi utilizata la pasul urmator. Se apasa butonul "Adauga" pentru adaugarea intrebarii.



De asemenea se poate modifica sau sterge una din intrebarile deja introduse prin accesarea butonului "Modifica" si respectiv "Sterge".
In fereastra "Caracteristici" se introduce, pentru fiecare linie de contare selectata cu ajutorul mouse-ului pentru fiecare din conturile din debit sau credit, informatia necesara si anume: daca contul poate fi modificat sau nu acesta fiind fixat, sensul contului, valoarea documentului care poate fi modificabila sau nu, precum si calculul TVA prin formula introdusa in cimpul "Formula", precum si sensul inregistrarii si anume direct sau storno. Formula de calcul utilizeaza semnele de operatii + "plus" - "minus" * "inmultit" / "impartit" = "egal". Se poate utiliza de asemenea si functia de rotunjire, cu sintaxa de forma ROUND(variabila,nr de zecimale) unde nr de zecimale este nr de zecimale la care se face rotunjirea. Ex. ROUND(A,2) face rotunjirea variabilei A la 2 zecimale.



In fereastra "Sfarsit" se introduce numele machetei pe care am dorit sa o cream, tipul documentului primar-selectat cu ajutorul butonului "ALEGE". Se salveaza macheta apasind butonul "Salvare" iar daca nu "Renuntare". Pentru modificarea unei machete deja salvate, prin accesarea butonului "Programare" se poate modifica oricare din elementele care sunt cuprinse in macheta respectiva.