Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Cont Fixat

Al doilea mod, CONT FIXAT, permite introducerea inregistrarilor contabile avand posibilitatea de culegere mai rapida a datelor. In mod similar, se alege din macheta documentul din care se face culegerea datelor, spre exemplificare alegem "Factura" apoi "Confirm" si se intra in machete prorpiu-zisa cont fixat. Se introduce data documentului, numarul documentului apoi urmeaza butoanele "Direct" sau "Storno" care vor fi selectate in functie de tipul documentului si anume daca acesta este in negru sau rosu (vezi storno).

Urmatoarea etapa o reprezinta alegerea contului care este fixat in debit sau credit in corespondenta pe credit sau debit cu mai multe conturi. Cum am ales ca document pentru exemplu Factura atunci contul fixat va fi "401 Furnizori" cu analiticul respective pe care il fixam in credit prin apasarea "CR". La cont debitor se introduc conform facturii conturile din corespondenta contului 401 si anume sa presupunem ca pe factura s-au cumparat de la furnizor , Marfuri, Alte materiale consumabile, Materiale de natura biectelor de inventar si TVA deductibila, astfel:
1. 371 si se selecteaza analiticul (vezi CONT). Dupa aceste operatii se introduce suma, se completeaza campul explicatie.
2. pentru a permite completarea datelor in linia a doua, se apasa simultam butoanele "CTRL+F2" si apoi vom completa: 3028 selectindu-se analiticul daca este cazul (vezi obiectul CONT), se completeaza suma , cimpul explicatie
3. pentru completarea liniei a treia, apasam simultan tastele "CTRL"+"F3" si introducem contul 303 , sume din factura si completam cimpul explicatie.
4. linia a patra devine activa in momentul cind apasam simultan tastele "CTRL+F4" si introducem TVA deductibil: 4426 si repetam pasii de la explicatiile de mai sus. Selectam butonul "Inregistrare" moment in care se incarca toate datele in fisierul temporar (vezi General valabile Temporar) Daca datele nu suporta modificari atunci cu ajutorul tastei "F3" se incarca fisierul de miscari (vezi General valabile Miscari) Iesirea din aceasta fereastra se realizeaza cu ajutorul tastei "INCHIDE" apoi "RENUNT". Daca avem o factura de stornare atunci dupa data si numarul documentului se selecteaza butoul "STORNO", urmeaza aceeasi pasi descrisi la obiectul "STORNO" prezentat mai sus.

Prin conturi pereche se pot inregistra pana la 9 conturi corespondente in afara de contul fixat.

In cazul in care se tine o evidenta facturiera pe conturi de furnizori/clienti analitice, contul predefinit initial (ex. 401-0-000000) poate fi modificat cu un analitic. Structura conturilor este de forma: 401-0-000000, unde primul grup de cifre reprezinta contul sintetic, a doua cifra este tipul valutei in care se lucreaza, iar al treilea grup reprezinta analiticul contului. Pentru a defini dintre aceste conturi se apasa cu mouse-ul pe fiecare dintre grupurile de cifre, iar din lista ce se deschide se alege cu tasta sageata în jos varianta dorita. Dupa introducerea tuturor datelor se apasa Inregistreaza. In acest moment va apare o fereastra cu Evidenta facturi . Aici se selecteaza prin apasarea tastei F4 facturile care se platesc sau se incaseaza din cele emise de furnizorul sau pentru clientul respectiv. Se apasa Adauga, apoi Confirma.