Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Conturi pereche

Primul mod, CONTURI PERECHE, permite introducerea inregistrarilor contabile linie cu linie, acesta fiind cel mai utilizat. Se alege din macheta documentul din care se face culegerea datelor, spre exemplificare alegem "Chitanta" cu ajutorul butonului din stinga sus a machetei apoi cu ajutorul tastelor directionale sau cu mouse-ul, apoi "Selecteaza". Se introduce data documentului, apoi se introduce contul debitor prin tastarea simbolului contului sintetic (vezi obiectul CONT).

In continuare se introduce contul creditor, suma din documentul primar, urmeaza butoanele "Direct" sau "Storno" care vor fi selectate in functie de tipul documentului si anume daca acesta este in negru sau in rosu (vezi obiectul Storno). In final se completeaza campul explicatie, in functie de operatia care a fost efectuata. Prin CONTURI PERECHE se introduc contarile fie manual, fie prin predefinirea (prin apasarea butonului ) anterioara a unor operatii frecvente (achitari, incasari, etc). Se pot adauga noi tipuri de tranzactii predefinite, modifica sau sterge cele existente care sunt incarcate odata cu livrarea programului Trendix.
Odata predefinite operatiile, ele pot fi selectate din lista de operatii aflate în partea dreapta sus a ferestrei. Selectam butonul "Inregistrare" - sau prin apasarea simultana a tastelor "Alt+I" - moment in care se incarca toate datele in fisierul temporar (vezi:General valabile-Temporar). Daca datele nu suporta modificari atunci cu ajutorul tastei "F3" se incarca fisierul de miscari (vezi General valabile-Miscari). Iesirea din aceasta fereastra se realizeaza cu ajutorul tastei "INCHIDE" sau prin apasarea simultana a teastelor "Alt+c".

In cazul in care se tine o evidenta facturiera pe conturi de furnizori/clienti analitice, contul predefinit initial (ex. 401-0-000000) poate fi modificat cu un analitic. Structura conturilor este de forma: 401-0-000000, unde primul grup de cifre reprezinta contul sintetic, a doua cifra este tipul valutei in care se lucreaza, iar al treilea grup reprezinta analiticul contului. Pentru a defini dintre aceste conturi se apasa cu mouse-ul pe fiecare dintre grupurile de cifre, iar din lista ce se deschide se alege cu tasta sageata în jos varianta dorita. Dupa introducerea tuturor datelor se apasa Inregistreaza. In acest moment va apare o fereastra cu Evidenta facturi.Aici se selecteaza prin apasarea tastei F4 din fereastra de Facturi neachitate facturile care se platesc sau se incaseaza din cele emise de furnizorul sau pentru clientul respectiv. Se poate incasa sau plati si in avans prin selectare avans tert. Se apasa Adauga, apoi Confirma.