Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Miscari

   Vizualizare miscari - permite afisarea intr-un singur loc a datelor dupa introducerea lor, verificarea acestora, si in functie de veridicitatea lor, toate listele si rapoartele finale vor reflecta acest lucru. - pot fi urmarite toate contarile facute in cadrul programului, indiferent din ce modul provin (se conteaza automat operatiunile inregistrate in Gestiune, Productie, Mijloace Fixe, Salarii), precum si cele introduse manual sau prin machete - determina aparitia unei ferestre in care sunt afisate toare inregistrarile existente in contabilitate pana in acest moment, unde pot fi cautate , modificate sau sterse inregistrarile dorite. Cu ajutorul tastelor directionale este posibila deplasarea barei de selectie in lista, unde pot fi vizualizate toate cimpurile inregistrarilor. Exista mai multe moduri de a consulta lista si posibilitatea filtrarii notelor contabile in functie de diversi parametrii: data, nr.document, debit, credit, suma in lei, suma in valuta, cantitate, cu ajutorul mouse-ului executing click pe culoarea albastra din coloana respectiva.

   Modificarea unuia din cimpurile din lista se realizaeaza prin pozitionarea barii de selectie pe cimpul respective cu ajutorul tastelor directionale sau cu ajutorul mouse-ului, apoi se executa modificarea acestuia. Stergerea unei inregistrari din fisierul de miscari se realizeaza prin pozitionarea pe una din inregistrarile din fisierul de miscari afisat in aceasta fereastra "de vizualizare" cu ajutorul tastelor directionale sau cu ajutorul mouse-ului apoi se tasteaza simultan "ctrl+delete". Apare o fereastra de avertizare in care veti apasa butonul "DA" pentru stergerea inregistrarii sau "NU" daca nu doriti stergerea inregistrarii. Mai exista o posibilitate la revenirea la inregistrarea stearsa prin tastare simultana "ctrl+delete". Apare din nou fereastra de avertizare in care veti apasa butonul "DA" pentru revenirea la inregistrarea stearsa anterior sau "NU" daca nu doriti revenirea la inregistrarea stearsa.

   Butonul "Detalii" (in partea dreapta jos a machetei) permite utilizatorului sa vizualizeze si/sau sa modifice:

  • Tip document
  • Tip TVA - optiune selectabila doar daca contul debitor sau creditor este 4426 sau 4427
  • Agent - permite selectarea unui agent din lista de agenti definiti in Setari generale > Configurare. Se poate vizualiza agentul selectat la respectiva inregistrare sau se poate selecta agentul de pe butonul . Butonul nu functioneaza daca nu sunt definiti agenti.
  • Grup document permite selectarea unui grup de documente (NC) care se poate defini din Nomenclatoare > Nomenclator grupari NC
  • Activitate permite identificarea inregistrarilor pe anumite locuri de munca. Aceasta optiune apare numai daca sunt bifate optiunile "Centre de cost" si/sau "Si venituri" in Conta generala > Configurare > Parametri societate.
   Tot in fereastra "VIZUALIZARE MISCARI" se pot vizualiza toate miscarile din anul curent sau din anii precedenti prin bifarea casutei "Anuale" si respectiv "Arhiva" - si se alege anul din care dorim sa vizualizam toate miscarile inregistrate in contabilitate. Tot aici se poate face o selectie a inregistrarilor din fisierul de miscari in functie de modalitatea de intorducere a datelor si anume:general, gest.stoc, inchidere TVA, inchidere, machete dedicate, etc. prin bifarea casutei "Miscarile introduce prin". Iesirea din fereastra "VIZUALIZARE MISCARI " se face prin apasarea butonului "Renunt" sau prin apasarea simultana a tastelor "Alt+R".