Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Comisioane agenti

   Raportul se utilizeaza pentru analiza profitului generat de un agent pe tipul material si pe perioada selectata. In functie de acest profit si de alte cheltuieli suplimentare (transport, salariu, etc.) se poate stabili profitul net aferent. De asemenea se poate introduce un procent calculat la profitul pe fiecare factura stabilit ca diferenta intre costul produselor si venitul aferent facturilor.
   Sumele afisate in raport se pot genera pe urmatoarele criterii pe perioada selectata din campurile "Data inceput" si "Data sfarsit":

  • Agent - situatia se poate consulta pentru toti agentii sau pentru un singur agent, caz in care se selecteaza din lista disponibila un singur agent, generandu-se raportul cu facturile aferente agentului selectat;
  • Tip material - din tabela "Tip material" se poate selecta unul sau mai multe tipuri materiale prin bifarea casutei din dreptul fiecarei casute ale tipului material, caz in care din facturile de vanzare aferente agentilor se vor alege doar produsele aferente tipurilor materiale selectate. Tot aici pe fiecare tip material se introduce si procentul (numar intreg intre 1 si 100) care va calcula comisionul agentului in coloana "Comision" a raportului;
  • Cont cheltuiala - la sfarsitul raportului separat de lista facturilor agentilor se calculeaza profitul aferent agentului luan in calcul si cheltuielile suplimentare efectuate de acesta. Pentru adaugarea conturilor de cheltuieli se apasa butonul "Adauga" care va deschide macheta "Conturi cheltuieli pentru agenti".    Aici se pot adauga modifica sau sterge conturile de cheltuieli suplimentare ale agentilor. Pentru adaugare se apasa butonul Adauga. Dupa selectarea agentului si a contului de cheltuiala se apasa butonul de Debit sau Credit pentru a stabili daca se ia in considerare operatiunile debitoare sau creditoare ale contului selectat. Pentru salvare se apasa butonul Salvare, pentru renuntare butonul Revenire. In macheta principala gasim langa butonul Adauga si optiunea Iau salarii care va cauta in modulul de salarii si salariul platit agentului, care il va considera cheltuiala si va fi scazut din profitul agentului.

   Dupa setarea tuturor filtrelor si a conturilor de cheltuieli se apasa butonul

Raport

pentru generarea raportului.