Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Corectii

Aceasta optiune permite operarea unor modificari fie la nivelul pretului, fie la nivelul cantitatii unor produse din gestiune.Selectarea optiunii va deschide fereastra CORECTII.In fereastra Corectii, in partea de jos, se va selecta gestiunea careia apartin reperele de corectat, se va specifica data, apoi se va apasa butonul Corectie Noua, care ne deschide fereastra Corectie la GESTIUNEA X in DATA: Y.Fereastra Corectie la gestiunea X la data Y va afisa reperele, iar pentru modificare se selecteaza produsul ce va fi corectat, apoi dublu clic sau enter pe produs, activandu-se campurile de cantitate corecta, pret intrare corect si pret vanzare corect. Astfel, se pot rectifica valorile afisate, in partea de jos a machetei, si se apasa butonul Continua. Dupa operarea corectiilor asupra tuturor produselor in gestiunea selectata (sau pe toate gestiunile) corectiile se pot lista fie ca Proces verbal de diferente de pret utilizat in cazul majorarii sau micsorarii preturilor de vanzare la gestiunile en-detail, sau ca proces verbal de plusuri/minusuri, care se utilizeaza indiferent de tipul gestiunii, pentru centralizarea diferentelor plus si/sau minus. In cazul in care se doreste efectuarea contarii cu valorile din diferente se va selecta si tipul corectiei, asa cum au fost definite la Conta generala > Configurarea > Tipuri corectii, din lista aflata deasupra textului Selectati tipul corectiei, care va efectua contarea conform conturilor trecute. Daca se doreste listarea procesului verbal pentru modificarea de pret, numarul documentului se va trece in partea dreapta sus a machetei in campul Nr. act.
Dupa terminarea operarii corectiilor, se apasa butonul Inchide, moment in care se va afisa intrebarea Transferati reperele?. Daca se selecteaza Da corectiile se vor salva si se va tine cont de ele la calculul stourilor, iar daca se selecteaza Nu, se va renunta la efectuarea corectiilor si nu se va salva.

Reperele sunt afisate in lista in culori diferite, culoarea reprezentand stadiul fiecarui reper: daca a fost inventariat, daca are miscari, corectie sau inventar in curs. Pe macheta exista legenda pentru culorile afisate, in partea de jos-dreapta a machetei. Nu se poate face corectie pe un produs care are alte miscari (inventar,intrari sau iesiri) in ziua respectiva.

In fereastra corectii pentru stergerea uneia din corectiile transferate anterior se apasa butonul Sterge, iar dedesubt regasim butonul Genereaza corectie pt. cant=0 si val dif de 0 va avea ca efect generarea unei corectii pentru produsele care au pe valoare un rest provenit din rotunjiri si pentru generare se deschide fereastra Genereaza CORECTIE.Aici se selecteaza gestiunea pe care se doreste efectuarea corectiei, se introduce data corectiei pe campul aferent, iar in campul Numai produsele cu valoare mai mica de se introduce limita sub care se vor incarca produsele in corectie. Dupa introducerea datelor se apasa butonul Genereaza care va genera o corectie la data introdusa de utilizator. Daca nu se genereaza nimic inseamna ca nu exista cazuri de produse cu cantitate 0 si valoare mai mare de 0.