Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Avansuri
   Se acceseaza din meniul Salarii/Machete date/Avansuri si apare fereastra "Salarii avansuri", o grila de selectie a angajatilor firmei, care vor fi selectati pentru avansuri. Dupa selectie, se apasa butonul "Adaugare" care ne conduce in macheta "Adaugare avansuri salariale".   Aici se completeaza tipul de avans acordat prin apasarea butonului din dreapta liniei "Tip avans" sau prin incarcarea tipurilor de avansuri prin apasarea butonului , se intra in macheta "Nomenclator" in care se introduc tipurile de avans din salariu care se acorda de catre societate, conturile de inregistrare in contabilitate (pentru definirea lor vezi modulul Conta Generala), precum si daca avansul este in suma neta sau bruta, prin activarea casutei Net sau Brut.   Cu ajutorul butoanelor "Adaugare", "Modificare", sau "Stergere" se pot adauga noi avansuri din salarii, se pot modifica cele existente sau se pot sterge avansuri deja incarcate. Pentru definirea tipurilor de avansuri se va completa: denumirea avansului, cont AVANS (de ex. 425), cont ACORD (de ex. 5311) si cont RAMBU (de ex. 421). Avansul se poate acorda decat din net, selectarea optiunii brut nefiind folosita. Prin apasarea butonului "Iesire" se valideaza actualizarile pe aceasta macheta urmand apoi sa selectati tipul avansului din lista.

   ATENTIE!!!Operarea in macheta de avansuri nu va transfera in contabilitate inregistrari, daca se doreste inregistrarea acestora, notele contabile se vor face manual.

   In continuare se completeaza data avansului, tipul de valuta in care s-a acordat avansul (daca este cazul), suma in lei, suma in valuta si cursul de schimb (daca este cazul). Daca avansurile se acorda in fiecare luna (chiar daca luna se schimba) se va bifa optiunea Se acorda si luna urmatoare, programul generand luna de luna avans pentru angajatii la care se bifeaza aceasta optiune, suma putandu-se modifica dupa trecerea la luna urmatoare din fereastra SALARII - Avansuri si butonul Modifica. Se salveaza apasand butonul "Salvare", sau daca se doreste abandonarea operatiei, se apasa butonul "Renuntare".