Pentru a accesa site-ul de prezentare folositi urmatorul link: www.trendix.ro

Program de contabilitate Trendix

Mai mult decat un program de contabilitate

Notificari

Pentru verificarea functionarii corecte a programului si a depistarii eventualelor necorelarii a datelor introduse se apasa butonul Notificari, operatiune prin care se scaneaza intreg programul. Inainte de a face aceasta operatiune este necesara o salvare a datelor prin efectuarea unui export de date (vezi Export la meniul START, Administrare societati).Verificarea se poate face dupa mai multe filtre (se poate alege unul anume sau toate filtrele din lista Filtru Dupa), apoi se apasa Scaneaza. In urma scanarii se pot gasi neconcordante intre datele introduse si se fac sugestii pentru eliminarea lor. Daca sunteti de acord cu sugestiile oferite apasati Rezolva automat , astfel programul revenind la parametrii de functionare normali.

Filtrele selectabile din casuta Filtrare dupa sunt:
 • AVIZE NEFACTURATE: verifica daca exista avize care nu au fost transformate in facturi.
 • BIUNIVOCITATE: verifica daca exista facturi cu date completate, dar fara linii adaugate sau invers.
 • Biunivocitate facturi - ambalari: aceeasi verificare ca si optiunea anterioara, dar pentru facturile de ambalari.
 • FACTURI AMBALATE: verificare corelatii intre tabela de produse si ambalarile pentru clientii pentru care s-a bifat optiunea Necesita ambalari
 • FACTURI GESTIUNE (VALIDARE): verifica daca facturile din gestiune au toate campurile completate si daca sunt valide inregistrarile.
 • TERTI GESTIUNE (VALIDARE): verifica corectitudinea datelor inregistrate in Gestiune > Nomenclatoare > Definire terti gestiune.
 • Terti contabilitate (dublati,acelasi cod fiscal): verifica sa nu existe cazuri de clienti cu acelasi cod fiscal sau clienti eronat adaugati de doua ori in contabilitate (analitice).
 • Validare data nota contabila: cauta sa nu existe cazuri de note contabila fara data.
 • Validare date documente din gestiune: cauta sa nu existe cazuri de documente in gestiune fara data.

  La optiunea tip de notificare se poate alege intre "ALERTE", "SUGERATE DE SISTEM" si "Toate notificarile". Aceasta optiune face filtrarea notificarilor care se vor rula.

  Dupa rularea scanarii cu butonul "Scaneaza acum", se poate opta fie la "Rezolvare automata" prin care sistemul cauta sa rezolve automat problemele depistate sau "Goleste lista" care doar elimina din macheta de pe ecran notificarile curente.

  ATENTIE!
  Deoarece prin rezolvare automata a notificarilor se pot efectua operatii care afecteaza soldurile si documentele inregistrate se recomanda o analiza a problemelor depistate si incercarea rezolvarii lor manuale.